the_rashomon_project_thumb

Besök The Rashomon Project

Nyfiken på vad som hände med The Banned Image på Götaplatsen?

tack.jpg

TACK!

TACK till alla som deltagit i den nionde upplagen av Göteborgs Internationella Konstbiennal, WheredoIendandyoubegin, On Secularity

gibca-vernissage-fest

GIBCA 2017 har öppet

Biennalen pågår 9 september - 19 november 2017

efterfest.jpg

GIBCA 2017 vernissagefesten

Efterfesten på Röda Sten Konsthall!

invigning.jpg

Invigning på Konstepidemin/Kastellgatan

Invigningen från Konstepidemin/Kastellgatan.

invigninggkh.jpg

Invigning på Göteborgs Konsthall

Bilder från Göteborgs Konsthall!

rskvernissage1.jpg

Vernissage på Röda Sten Konsthall!

Invigningen från Röda Sten Konsthall!

vernissage

50 dagar kvar!

Hösten må kännas långt borta, men idag är det 50 dagar kvar till öppnandet av årets stora konsthändelse,  Göteborgs Internationella Konstbiennal, WheredoIendandyoubegin - On Secularity.

extended

Förhandsvisning och GIBCA Extended

Öppningen av Göteborgs Internationella Konstbiennal 2017 närmar sig med stormsteg!

233x330px_1.jpg

GIBCA lanserar konstnärslistan!

GIBCA 2017 tar sig an en både politiskt brännande och samhällsaktuell fråga - den om det sekulära samhället. Vilken roll kan det sekulära ha i dagens samhälle?

gibca-nordic-biennial-symposium

Nordic Biennial Network

GIBCA är glada att meddela att biennalen erhållit stöd från Nordiska Ministerrådet för att samla nordens profilerade konstbiennaler till ett gemensamt planeringsmöte. Syftet är att etablera ett Nordiskt Biennalnätverk för kunskapsutbyte. I samarbete med Akademin Valand anordnas ett publikt symposium om Nordiska konstbiennaler. Vilka är möjligheterna och utmaningarna för biennalformatet i en nordisk kontext och hur ser framtidens biennaler ut?

gibca_presentation_elvira

GIBCA Nyhetsbrev vecka 41

Läs om GIBCAs projektsamarbete med PostkodLotteriets Kulturstiftelse, curator Nav Haqs föreläsningsturné i Sverige, utlysningen av tjänsten som utställningsproducent och uppstartsmöte för GIBCA Extended!

nav-haq-presentation-gibca-tematik

Föreläsningsturné med Nav Haq - curator för GIBCA 2016

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) bjuder in till en serie föreläsningar med Nav Haq - curator för den 9e upplagan av GIBCA.

kizomba

GIBCA söker Kizomba-dansare till en performance.

Konstnären Isbel Lewis bjuder in till en avslappnad och poetisk kväll med dans, pulserande musik och hypnotisk spoken word.

GIBCA_venedig_233x330px

GIBCA firade årets deltagande konstnärer i Venedig!

GIBCA firade årets deltagande konstnärer i Venedig!

konstnarslista

GIBCA lanserar konstnärslista och House of Words (HoW)

Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) är stolt att presentera årets deltagande konstnärer samt ett nytt och spännande platsspecifikt projekt med titeln House of Words (HoW).

GIBCA 2013_NBC_233x330

Vi söker volontärer inför GIBCA 2015!

A story within a story.. Är du intresserad av att vara volontär och hjälpa till under Göteborgs Internationella Konstbiennal i höst? Mängder av spännande uppdrag finns för de som vill ta del av och ingå i ett stort, internationellt projekt! 

gibca_intervju_233x330px

Intervju med Elvira Dyangani Ose

Tidigare i höstas genomförde curatorn Elvira Dyangani Ose en researchresa som tog henne till flertalet platser runt om i Sverige. I samtal med GIBCA berättar hon om sitt möte med Sverige, dess konstscen, och vilka frågor hon tror kommer att bli centrala för GIBCA 2015.

gibca_lanseringblogg_233x330px

Se lanseringen av GIBCA 2015

Den 24 september 2014 hölls lanseringen av GIBCA 2015 på Röda Sten Konsthall. GIBCAs konstnärliga ledare samtalade då med curatorn, Elvira Dyangani Ose, om hennes curatoriska bakgrund och vilka ämnen hon hoppas utforska inom ramen GIBCA 2015. 

gibca_stockholm_233x330px.jpg

Elvira Dyangani Ose på rundresa i Sverige med stöd av Iaspisprogrammets expertbesök

Efter ett antal dagar i Göteborg, fullspäckade av möten med samarbetspartners och konstnärer samt besök på biennalens olika arenor, åkte Dyangani Ose och GIBCAs team vidare till Stockholm.